Food Detective

FoodDetective™ wykrywa pokarmy tworzące przeciwciała pokarmowo-specyficzne IgG.

Objawy nietolerancji mogą pojawić się do trzech dni po spożyciu szkodliwego lub nietolerowanego pokarmu i mogą utrzymywać się tygodniami. W związku z tym wskazanie konkretnego pokarmu lub pokarmów powodujących objawy może być bardzo trudne. 

Częste objawy nietolerancji:

Oddechowe:
nieżyt nosa, zapalenie zatok i astma;

Mięśniowo-szkieletowe:
Zapalenie stawów, bóle stawów, bóle mięśni i osłabienie;

De strony przewodu pokarmowego:
wymioty, wzdęcia, skurcze, zatrzymywanie wody, nudności, zaparcia, biegunka, kolka i problemy z utrzymaniem masy ciała;

De strony ośrodkowego układu nerwowego:
migrena, ból głowy, zaburzenia koncentracji, zmiany nastroju i zachowania, depresja, lęk, zmęczenie i nadmierne pobudzenie;

Dermatologiczne:
pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, wyprysk, swędzenie skóry i inne wysypki.

Posługując się informacjami uzyskanymi w teście Food Detective™,można wprowadzić pewne zmiany do swoich zwyczajów żywieniowych.

Test Food Detective - cena 395 zł

Wykonanie testu przez dietetyka wraz z 30 minutową konsultacją i omówieniem wyników 95 zł.

FoodDetective™ lista badanych produktów:

  • Jajo (całe)

  • Mleko krowie

  • Drożdże

  • Zboża

  • Pszenica, Pszenica Durum, Gluten, Żyto, Owies, Ryż, Kukurydza.

  • Orzechy i Ziarna

  • Migdały, Orzech brazylijski, Nerkowce, Orzeszki ziemne, Orzech włoski.

  • Mięsa 

  • Kurczak, Wołowina Wieprzowina, Jagnięcina.

  • Ryby

  • Ryby białe (łupacz, dorsz, płastuga), Ryby słodkowodne (łosoś, pstrąg), Tuńczyk, Skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże).

  • Warzywa

  • Brokuły, Kapusta, Marchew, Por, Ziemniaki, Seler, Ogórek, Papryka (czerwona, zielona, żółta), Rośliny strączkowe (groch, soczewica, harikot), Soja

Zainteresowała Cię nasza oferta?

Skontaktuj się z nami