TESTY FOOD DETECTIVE

Test FoodDetective wykrywa pokarmy tworzące przeciwciała pokarmowo-specyficzne IgG, które mogą być zaangażowane w różne objawy nietolerancji pokarmowej jak np. zespół jelita drażliwego, egzema, zapalenie stawów i inne. Test sprawdza reakcję na 59 produktów żywnościowych.

Tacka do przeprowadzania badania ma pola pokryte wyciągiem z białek występujących w poszczególnych pokarmach. 

Niewielka próbka krwi jest pobrana z opuszka palca a dalej jest rozcieńczona i wylana na tackę reakcyjną. 

W kolejnych etapach, używając rozpoznawczych i wywołujących odczynników, wykrywana jest obecność przeciwciał pokarmowych poprzez pojawienie się zabarwienia na specjalnej tacy. Porównując je z załączonym planem próbek żywności pozwala nam dowiedzieć się, jakie pokarmy źle tolerujemy. Zidentyfikowane produkty nietolerowane zaleca się wyeliminować czasowo z diety poprzez dobranie odpowiedniego indywidualnego planu żywieniowego.

Częste objawy nietolerancji:

Oddechowe:
nieżyt nosa, zapalenie zatok i astma;

Mięśniowo-szkieletowe:
Zapalenie stawów, bóle stawów, bóle mięśni i osłabienie;

De strony przewodu pokarmowego:
wymioty, wzdęcia, skurcze, zatrzymywanie wody, nudności, zaparcia, biegunka, kolka i problemy z utrzymaniem masy ciała;

De strony ośrodkowego układu nerwowego:
migrena, ból głowy, zaburzenia koncentracji, zmiany nastroju i zachowania, depresja, lęk, zmęczenie i nadmierne pobudzenie;

Dermatologiczne:
pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, wyprysk, swędzenie skóry i inne wysypki.

Posługując się informacjami uzyskanymi w teście Food Detective™,można wprowadzić pewne zmiany do swoich zwyczajów żywieniowych.

FoodDetective™ lista badanych produktów:

  • Jajo (całe)

  • Mleko krowie

  • Drożdże

  • Zboża

  • Pszenica, Pszenica Durum, Gluten, Żyto, Owies, Ryż, Kukurydza

  • Orzechy i Ziarna

  • Migdały, Orzech brazylijski, Nerkowce, Orzeszki ziemne, Orzech włoski

  • Mięsa 

  • Kurczak, Wołowina Wieprzowina, Jagnięcina

  • Ryby

  • Ryby białe (łupacz, dorsz, płastuga), Ryby słodkowodne (łosoś, pstrąg), Tuńczyk, Skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże)

  • Warzywa

  • Brokuły, Kapusta, Marchew, Por, Ziemniaki, Seler, Ogórek, Papryka (czerwona, zielona, żółta)

  • Rośliny strączkowe (groch, soczewica, harikot), Soja.

W przypadku zainteresowania należy skontaktować się naszymi specjalistami. 

Zainteresowała Cię nasza oferta?

Skontaktuj się z nami